Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szociális hullahegyek árnyékáb
  2007-11-12 19:44:57, hétfő
 
  Csontos Gábor : Szociális hullahegyek árnyékában recseg-ropog a rendszerváltoztatás

http://www.l88.hu/about2589.html



2007 november 12 - hétfő, 10:32


Az az óriási szocio-gazdasági feszültség, amelynek kibontakozása immár a politikai életre is átterjedve jellemzi az EU-tagország Magyarországát az MSZPSZDSZ kormánykoalíciót megtestesítő Gyurcsány/Kóka kormányának tevékenységének köszönhető. Gyurcsány/Kóka koalícióvezetők azonban szimbolikus szereplői annak a drámának, amely a passzivitásba szorított, tehetetlenül remegő magyar néző szeme előtt kezd kirajzolódni. Ez a rettegő magyar néző most kezdi igazán megérteni, hogy az utolsó 17 év neoliberális (a szatócs mohósága) gazdaságfilozófiára épített gazdaság elérkezett végső stádiumába: a kegyelemdöfést egy új, immár világméretű olajsokk adhatja meg. Hazai bajaink gyökere sokrétű, mégis az utolsó 6 év az, amely ilyen végveszély közeli állapotba sodort bennünket. (Hozzáteszem: nem tudni, hogy egy Orbán-kormány miként reagált volna a 2001/2002-től megváltozott kül/belgazdasági és pénzügyi folyamatokhoz. S hogyan viszonyultak volna a 2004-es uniós csatlakozás után bekövetkezett korlátozás nélküli áru (-és egyéb)dömpinghez, ami egyre gyorsabban kezdi kiszorítani és felszámolni a megmaradásért küzdő hazai termelő gazdaságot, valamint iszonyatos mértékben szennyezi közvetlen környezetünket. S, vajon, miként gátolták volna meg az izraeli tőke ,,Magyarország felvásárlására" irányuló törekvéseit, amire Simon Perez államfő oly találóan utalt? A Likud párttal ápolt testvéri pártkapcsolatok fényében, nos, érthető a jótékony hallgatás politikája.)
,,Könnyű" helyzetben van a folyamatelemző, hiszen a hatalmi jogosítványokkal rendelkező kormány, s az őt támogató parlamenti többség tevékenysége az, ami kézzelfoghatóan meghatározza (2010-ig legalább is) a magyarországi társadalom jelenképét. A parlamenti ellenzék a ciklus végének közeledtével kényszerül csak rá, hogy saját jövőbeli kormányzási elképzeléseit bemutassa. Addig, s máshoz igazán nincs lehetősége (a demokratikusnak kikiáltott játékszabályok keretein belül), mint kritizáljon, felhívja magára választóközönsége figyelmét, s minden erejével arra törekedjen, hogy a befejezett ciklus végén ő legyen a győztes. Igazából, Magyarországon sem kellene, hogy másképp legyen, attól eltekintve, hogy hazánk nem csak Európai Uniós tagságából eredően nem szuverén, hanem, egyben, teljesen kiszolgáltatott a multinacionális cégek a helyi gazdaságpolitikát is meghatározó nyomásgyakorlásának. Ennek ellenére, az ellenzék élhetne más, a parlamenti demokrácián kívül eső politikai nyomásgyakorló eszközök bevetésével, amivel új nyomvonalat tűzhetne ki a jelenlegi társadalomigazgatási(felszámolási) politika helyett. Azonban, a magyarországi pénzügyi/gazdasági/politikai elit angolszászfónikus elkötelezettsége annyira mély szellemi gyökerekkel rendelkezik, hogy szinte el sem tudják képzelni, hogy a földrajzi, történelmi és kulturális háttere miatt a magyarországi társadalom a sokat emlegetett piacgazdaság építését, a versenyképesség növelését nem csak az angolszász (és holland) minta teljes átvételének erőltetésével képes megvalósítani. A költségvetési alrendszerek (oktatás, egészségügy, nyugdíj, közigazgatás, stb.) reformjaiként reklámozott folyamatok tulajdonképpen egy szociáldarwinista ihletésű társadalom átépítési, átalakítási folyamat rendkívül durva, gazdasági, pénzügyi eszközökkel felülről, a kormányzati, hatalmi eszközöket felhasználó és végrehajtott program. A cél világos: egy zártkörű nagypolgári/tőkés lét bebetonozása a társadalom csúcsán, ami elválasztható a nincstelenné tett nyitott társadalmú tömegektől egy többszörösen kontraszelektált végrehajtó, kiszolgáló réteggel. Dél-amerikai szindróma? Igen, Argentína volt hasonló pénzügyi/gazdasági/ politikai sokkhelyzetben, mint mi most, mielőtt államcsődöt jelentett volna be 2003. decemberében. A megoldás következetes véghezvitelét Argentína nemzeti elkötelezettségű elitrésze felvállalta. Nem lépett be a NAFTA-ba (az Európai Uniónak megfelelő gazdasági közösségbe), megőrizve ezzel azt a gazdasági szuverenitását, amelyre támaszkodva Kirchner elnök kimondhatta: az argentin nép létérdekei előbbre valóak, mint az (állam)adósság kamatainak haszonélvezői, a wall street-i tőzsdecápák, az ország pénzügyeit és gazdaságát ellenőrző külföldi nagybankok. S a Nemzetközi Valutaalap, de a VilágBank is. Hiszen, mint indokolta, pontosan a Valutaalap és a VilágBank szaktekintélyeinek pénzügyi/gazdaságpolitikai tanácsai miatt került az argentin állam csődhelyzetbe.
A nemzetközi helyzet fokozódik (Virág elvtárs/Tanú), aminek érdekes politikai vetülete a nagykoalíció lebegtetése (Demján Sándor, Trigránit elnöke). Természetesen, csak Gyurcsány jelenlegi miniszterelnök (és az alteregójának kikiáltott Orbán Viktor, Fidesz pártvezér) személye nélkül. Igaz, amit a közvélekedés továbbítójának önmagát kijelölt média közvetít, az leegyszerűsíthető abban, hogy a Brüsszel által ,,követelt" konvergencia programot, az államadósság 70% alá csökkentésének, és az államháztartási hiány mérséklésnek teljesítésére, és az egészségügy, nyugdíjrendszer, oktatás területén a ,,szükséges, elkerülhetetlen reformokért" tett társadalmi erőfeszítéseket tovább kell vinni, csak a politikai aktorok személyén kell változtatni. Tehát, el Gyurcsánnyal (és Orbánnal), s a többi, Gyurcsányhoz (Orbánhoz) köthető klántagokkal, mert az egyre (jogosan) elégedetlenkedő magyar tömegeket pacifikálni kell! A kierőltetni való ,,nemzetgazdasági" cél az euroövezethez való mielőbbi csatlakoztatás.
Minden jobbító út Gyurcsány miniszterelnök (és Orbán Viktor) személye nélkül érhető el, így foglalható össze az erőteljesen balliberális média dömpingsúlykolása. A jelenlegi kormányzati szerkezet, parlamenti koalíciós összetétel fenntartása mellett. Kóka (de, csak Kóka) is kicserélhető valaki másra, aki töpörödött pártját megfelelő PR/média kampánnyal buborékká fújhatja. Pedig, visszatérve Virág elvtárs klasszikus megállapítására: ,,a nemzetközi helyzet fokozódik Pelikán elvtárs", Virág elvtársnak igaza van. A nemzetközi helyzet fokozódik a nemzetközi pénzügyek területén, mert a nemzetközi elvtársak túlspekulálták magukat. (Ennek következményeitől kezdenek a hazai-nemzetközi MSZPSZDSZ elvtársak félni.) Túllőttek a célon. A globalizáció, a nemzetek szétzúzásán teremthető profit játékkaszinós forgatagába becsúszott egy kis véletlen. Ez a kis véletlen az amerikai ingatlanpiacra alapozott tőzsdei kaszinó kipukkanása lett, mert nem lehet egyszerre háborút viselni a velejükig gonosz terroristák ellen, s közben irdatlan tétekre menő pókercsatákat is játszani, különösen akkor, ha a tétek mögött már nincs igazán termelő fizikai vagyon. S a szolgáltatásra épülő gazdaságban sem termelhető ki az a pénz, amivel a dolgozó saját lakhelyet vásárolhatna. Igen, minden megvásárolható kedvező kamatozású kölcsön, jelzáloghitel igénybevételével, vagy csak 'személyre szabott' hitel konstrukcióra. Olyan hangzatos elnevezések mellett, mint termékportfólió, ez a hitelre épülő gazdasági fellendülés pukkant ki hirtelen, mert a hitelt vissza kell valamikor fizeti, s mindig az apró betűs részek az érdekesek. Amikor már a hitelfelvevő is hitelből, segélyből él, akkor jelentkezik a probléma: a végrehajtás. S ma, Amerikában az egyik legjobban menő üzlet a végrehajtás. A probléma azonban nem itt jelentkezik, hanem abban, hogy a hitelkonstrukciókat (jelzálog-követeléseket tartalmazó befektetési csomagokat) a hitelező bankok tovább adták, tőzsdéztették. S a tőzsdék, nyitottak lévén, vonzották magukhoz a gyors meggazdagodás 'amerikai álmában' hívők tömegeit, külföldről is. Bankokat, pénzügyi intézeteket, nyugdíj -és egészségügyi alapokat, vállalatokat, kisembereket. S amikor kiderült, hogy kipukkadt az ingatlanpiaci lufi, akkor kezdődött el a nagy versenyfutás az idővel: melyik pénzügyi intézet a szerencsésebb, hogy még időben leírhassa a milliárdokba menő veszteségeit, saját tőkéjének nagyobb veszélyeztetése nélkül. Aki nem volt ennyire szerencsés (későn kapcsolt, mert bízott a 'gentlament' ígéretben), az értéktelen papír fecniket tartogathat páncélszekrényében, miközben ezeken a papírokon ott ketyeg egy időzített bomba is; a tartozás. Amit, ki kell fizetni.
Az amerikai pénzügyi rendszer bizonytalanságát tükrözi, hogy a Federal Reserve november 1.-én mintegy 41 milliárd US$ értékben három különböző időszakban biztosított rövid lejáratú hitelt a bankrendszer részére. Ennek az összegnek háromnegyed része az ingatlan -és jelzálog biztosítási papírok ellentételezését szolgálta. A túljegyzés mintegy hatszoros volt. (Forrás: EIRNS, 2007. nov.1.)

A néhány megdöbbentő amerikai pénzpiaci összeomlás krónikájából:

November 4.-ét megelőző héten a világ vezető, illetve harmadik legnagyobb kereskedelmi bankjának, a Citigroupnak és a Merrill Lynch-nek elnökeit elbocsátották. (Valószínűleg a jelzáloghitellel kapcsolatos veszteségek nagysága miatt.)
2005. májusában és júniusában a Standard & Poor nemzetközi hitelminősítő intézet a Ford és a General Motors autógyártók 450 milliárd US$-os tartozását minősítették le junk (szemét) kötvénnyé. A leminősítés következtében az autógyártók vállalati kötvényeivel spekuláló hegde fund-ok több száz milliárd US$-t veszítettek. (hedge fund: olyan pénzügyi alapok, amelyek magas kockázatú befektetéseket hajtanak végre. Ilyen, például Soros György Quamtum pénzügyi alapja)
2006. szeptemberében a Connecticut állam, Greenwich székhelyű Amaranth Advisers hedge fund, amely 9 milliárd US$-os pénzalappal rendelkezett, csődbe ment. Ez a csőd volt a legnagyobb a pénzügyi befektető alapok történetében. Ez a csőd rendkívül erős visszahatást keltett a gázpiacon, ahol nem csak az Amaranth spekulált, hanem több hedge fund is, amelyek mindenüket kézpénzzé próbálták tenni, hogy a Amaranth csődje következtében beállt áttételesen jelentkező tartozásaikat ki tudják egyenlíteni.
2007. januárjában és februárjában kirobbant a másodlagos jelzálog ingatlanpiaci válság, amikor is a nagy bankok elkezdték beismerni azokat a veszteségeket, amelyeket a másodlagos jelzáloghitel ,,bedőlések" jelentettek. A 20 ezer milliárd US$-t értékű ingatlanpiaci buborék hirtelen egyre növekvő lyukakat mutatott fel. Március 13.-án, New Country-t, a második legnagyobb másodlagos jelzálog-hitel kibocsátót (a Countrywide után), amely, valamikor a legjobban keresett tőzsdei cég volt, törölték a New York Stock Exchange-ről, amivel gyakorlatilag megszűnt a működése. A New Century piaci kapitalizációja 1.7 milliárd US$-ról 55 millió dollárra apadt.
(Forrás:EIRNS, 2007. nov. 1-5)
A nemzetközi pénzügyi likviditási sokkon az sem segített, hogy időközben a világ jegybankjai eddig, mintegy 750-800 milliárd US$-t pumpáltak a kereskedelmi bankokon keresztül a pénzügyi befektető alapokba a fellépő tartozáskiegyenlítések megsegítésére. S a spekulációs tőke menekül az ingatlanpiacról, a biztosabb profitot jelentő nyersanyag tőzsdére. Az olajár szédítő iramú növekedése mögött is ez a spekulációs árfelhajtás található meg. S nem nehéz elképzelni, hogy az alapvetően kőolajra épülő világgazdasági tevékenység milyen sokkhatás elé néz, hiszen a magas kőolajár már a világgazdasági tevékenység jelentős lassulását vetíti előre. S a magas kőolajár mindig a háborús helyzet kiéleződésével jár. Az előző két olajsokk kiindulási pontja szintén a Közel-Keleten volt (1973-arab-izraeli háború, 1978-iráni forradalom). A közel-keleti helyzet, talán, ma még nyugtalanítóbb, mint 30-35 éve, mert nem tudni, az amerikai vezetés megtámadja-e Iránt. S Irak, Afganisztán, Pakisztán, Grúzia (a Kaukázus), de Izrael, Szíria, Libanon, valamint a palesztin kérdés megoldatlansága, mint komoly világpolitikai feszültségforrások, ismeretlen tényezőként jelentkeznek a térség a nemzetközi politikára és a világgazdaságra gyakorolt hatásuk vonatkozásában.
Magyarország a transzatlanti szövetség oszlopos tagjaként, szintén szorongatott helyzetben van. Társadalmi létén a káosz, gazdaságán, pénzügyein a multinacionális érdekérvényesítés az uralkodó. (Jellemző adat: Magyarország területén működő 300 francia cég 4 milliárd eurós beruházása mellett 8 milliárd euró adózás utáni nyereséget mondhat magáénak.) Kárpát-medencei nemzeti létét pedig az utódállamok újabb asszimilációs törekvései (szlovák nyelvtörvény, Benes-dekrétumok, román nyelvoktatás, szerb betelepítések) veszélyeztetik. Szociális hullahegyeken álló rendszermódosulásunk recseg-ropog, a lármafák egyre hangosabbak, a jelzőtüzek, pedig, egyre közelebb látszanak Budapesthez. Miközben, Budapesten megrendezik a nagy szociális érzékenységű PR-gyakorlatot: a kormánnyal szemben állók is nyakig benne vannak a nagy politikusi megélhetési buliban.
Rég elfelejtett jelszó lebeg ismét rettegő élet-és létbiztonsági félelmeink felett: 'aki nincs velünk, az ellenünk van!'
A mai magyar kormányzó réteg alkalmas-e a nemzet túlélését biztosítani?

Nem. Lehetnek használható tagjai, de az egész réteg, erkölcse és közszelleme miatt jövőnk legnagyobb akadálya. Ez a réteg megtanulta az uralkodás tudományát, de nincs jövőképe. Jövőtlenné tette politikánkat, s túlságosan megtanulta ahhoz a hatalom élvezetét, hogy önuralomra példát szolgáltasson.

Csontos Gábor, politológus


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: elkötelezettségű, kormánykoalíciót, bizonytalanságát, jogosítványokkal, elkötelezettsége, jelzáloghitellel, kontraszelektált, igénybevételével, ellentételezését, tevékenységének, elkerülhetetlen, koalícióvezetők, multinacionális, nyugdíjrendszer, kapitalizációja, világgazdaságra, termékportfólió, versenyképesség, pártkapcsolatok, erőfeszítéseket, államháztartási, megoldatlansága, nemzetgazdasági, megállapítására, elégedetlenkedő, veszélyeztetése, demokratikusnak, kézzelfoghatóan, ingatlanpiacról, kiszolgáltatott, vonatkozásában, befektetéseket, tulajdonképpen, továbbítójának, miniszterelnök, nyugtalanítóbb, politikai életre, passzivitásba szorított, rettegő magyar, szatócs mohósága, 2004-es uniós, megmaradásért küzdő, izraeli tőke, jótékony hallgatás, hatalmi jogosítványokkal, magyarországi társadalom, parlamenti ellenzék, ciklus végének, demokratikusnak kikiáltott, befejezett ciklus, multinacionális cégek, helyi gazdaságpolitikát, Csontos Gábor, EU-tagország Magyarországát, Simon Perez, Európai Uniós, Európai Uniónak, Nemzetközi Valutaalap, Demján Sándor, Orbán Viktor, Federal Reserve, Merrill Lynch-nek, General Motors, Soros György, Amaranth Advisers, York Stock Exchange-ről,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Próbálkozni kell ahhoz,  Föld napja április 22  Esti kép  A könnyek összegyűjtése  Facebookon kaptam  Próbálkozni kell ahhoz,  802 esztendeje, 1222. április ...  Két ember becsülete  Gondolatok az életről és szere...  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Facebookon kaptam  Egyszerűen  Minden szülő a lényével nevel.  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Messziről jött ember  A fenyő nem szép fa, (...)  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Amit átélünk,  Idézetek a barátságról  Facebookon kaptam  A világnak égető szüksége van ...  Paul David Tripp Április 23  802 esztendeje, 1222. április ...  Beney Zsuzsa - Tavasz  képre írva  802 esztendeje, 1222. április ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Alvó cica  A lelki élet nem arról szól, ....  Gárdonyi Géza - Április végén  Facebookon kaptam  Alakot vált...  Beney Zsuzsa - Tavasz  Jó éjszakát  Paul David Tripp Április 24  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az idő elsodorja létezésünk  A lelki élet nem arról szól, ....  A világnak égető szüksége van ...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  A hét szűk esztendő  Facebookon kaptam  Tehetségtelen gyerek nincs.  képre írva  Az embernek a társa: hiányzik.  Facebookon kaptam  Két ember becsülete  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sokkal bölcsebb a természet,  Zilahy Lajos gondolata  Bella István: Zsoltár  Emlék  Nehezen engedem  Szent György napi hiedelmek, s...  Beney Zsuzsa - Álom  A fák lelke  Maradék idő  Facebookon kaptam  Búzaszentelés  Facebookon kaptam  Sokkal bölcsebb a természet,  Föld napja április 22  próbáljuk ki az őszinteséget  Facebookon kaptam Krisztinától  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Rögtön puha Mézes Krémes  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gaál Viktor gondolata  Facebookon kaptam  Gábor Dénes gondolata  Az Európai Unió is foglalkozik...  A boldogság ült a világvégén  Paul David Tripp Április 25  Szép estét  Szép estét  Jó éjszakát  Alakot vált...  Föld napja április 22  Jó éjszakát  Április 22. a Föld napja,  Miért nem menti meg Jézus... 
Bejegyzés Címkék
politikai életre, passzivitásba szorított, rettegő magyar, szatócs mohósága, 2004-es uniós, megmaradásért küzdő, izraeli tőke, jótékony hallgatás, hatalmi jogosítványokkal, magyarországi társadalom, parlamenti ellenzék, ciklus végének, demokratikusnak kikiáltott, befejezett ciklus, multinacionális cégek, helyi gazdaságpolitikát, ellenzék élhetne, parlamenti demokrácián, magyarországi pénzügyi, sokat emlegetett, versenyképesség növelését, költségvetési alrendszerek, szociáldarwinista ihletésű, zártkörű nagypolgári, társadalom csúcsán, nincstelenné tett, többszörösen kontraszelektált, megoldás következetes, gazdasági szuverenitását, wall street-i, ország pénzügyeit, argentin állam, nemzetközi helyzet, nagykoalíció lebegtetése, alteregójának kikiáltott, közvélekedés továbbítójának, leegyszerűsíthető abban, államháztartási hiány, politikai aktorok, kierőltetni való, euroövezethez való, erőteljesen balliberális, jelenlegi kormányzati, nemzetközi pénzügyek, nemzetközi elvtársak, hazai-nemzetközi MSZPSZDSZ, nemzetek szétzúzásán, amerikai ingatlanpiacra, velejükig gonosz, tétek mögött, szolgáltatásra épülő, dolgozó saját, hitelre épülő, hitelt vissza, apró betűs, egyik legjobban, probléma azonban, hitelező bankok, gyors meggazdagodás, ingatlanpiaci lufi, nagy versenyfutás, milliárdokba menő, értéktelen papír, időzített bomba, amerikai pénzügyi, bankrendszer részére, összegnek háromnegyed, ingatlan &#8211, túljegyzés mintegy, néhány megdöbbentő, világ vezető, jelzáloghitellel kapcsolatos, leminősítés következtében, autógyártók vállalati, csőd volt, pénzügyi befektető, csőd rendkívül, másodlagos jelzálog, nagy bankok, másodlagos jelzáloghitel, második legnagyobb, legjobban keresett, nemzetközi pénzügyi, világ jegybankjai, kereskedelmi bankokon, spekulációs tőke, biztosabb profitot, olajár szédítő, spekulációs árfelhajtás, alapvetően kőolajra, magas kőolajár, világgazdasági tevékenység, háborús helyzet, közel-keleti helyzet, amerikai vezetés, palesztin kérdés, nemzetközi politikára, világgazdaságra gyakorolt, transzatlanti szövetség, multinacionális érdekérvényesítés, utódállamok újabb, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5712
  • e Hét: 19942
  • e Hónap: 31053
  • e Év: 184549
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.